Blog

Waarde Forwardianen week 45

Sander Ossenkoppele
14 november 2014

Afgelopen weekend werd er door twaalf van onze teams een wedstrijd gespeeld. F13 was helaas afgelast, maar het weer was er niet minder om. Op zondag 2 november werd er een temperatuurrecord verbroken en speelden vier teams thuis op West End. In het heerlijke warme zonnetje werd door twee van de vier gewonnen, een percentage van vijftig dus. Een percentage die blijkbaar voor alle teams in acht werd genomen. Al met al wisten zes Forwardteams te winnen en zes te verliezen met concluderend dus geen gelijke spelen.

Ons vlaggenschip had afgelopen weekend ontzettend veel te winnen en dus ook te verliezen. In het Groninger Stadspark werd aangetreden tegen Velocitas 1897. Met nog steeds dat heerlijke weer van de eerste alinea klonk het fluitje van de arbiter om 14:03 en kon de wedstrijd beginnen. Het veld was erg zwaar waardoor het voetbal er bij tijd en wijlen dramatisch uitzag. De eerste helft is Forward echt sterker en weet het een aantal kansen te creëren, maar helaas zonder succes. Tijdens de tweede helft neemt de zon ietwat af in zijn sterkte, iets wat direct te merken is bij de spelers van Velocitas 1897. Het schoppen neemt toe en daarmee de sportiviteit dus niet. Het eerste doelpunt is dan een feit, de arbiter fluit na een actie van onze keeper en wijst naar de penaltystip, 1-0. Forward trekt aan en weet dan de gelijkmaker te scoren, maar helaas mocht het niet baten. In de laatste twintig minuten zetten de mannen van Velocitas de turbo in en weten zij bij het eind van de 90 minuten 4-1 op het scorebord te zetten. Forward verliest het 8e duel op rij en staat daarmee op een lullige laatste plaats. Volgende week staat de nummer 1 op het programma, Heerenveen thuis. Komt allen onze mannen naar de overwinning schreeuwen, het is nodig!

Een wedstrijd fluiten blijft ontzettend moeilijk, continue wordt je uitgescholden, wordt er op je gemekkerd of worden er de ergste overtredingen gemaakt. Het is en blijft een moeilijke taak waarbij ongelofelijk veel komt kijken: Gaat de bal over de lijn? Is het buitenspel? Of is het een gele kaart? De rol van de scheidsrechter blijft er een waarbij je in de ogen van een team het bijna altijd verkeerd doet. De wedstrijden die op West End gespeeld worden, zijn vaak onder leiding van clubscheidsrechters. In andere woorden, onder leiding van jullie. Elke Oude Schoen kan er gelezen worden welke personen moeten fluiten. Mocht je niet kunnen, is het jouw verantwoordelijkheid een nieuwe scheidsrechter te regelen. Niet opkomen dagen resulteert in een hele jammerlijke boete van 45 Euro.

 

Op moment van schrijven is de tentamenperiode in volle gang, de UB puilt uit en de stress is bij menig student van het koppie af te lezen. Op koffie en energydrank wordt er geprobeerd zoveel mogelijk stof in zo weinig mogelijk tijd te verwerken. Gelukkig zien we dat op de training deze tentamenstress lekker afgeblazen wordt, de opkomst is goed en de gemiddelde student loopt harder dan normaal. Houd dit vol! De Herbsmeisterborrel komt er namelijk weer aan. Er zijn een paar teams die momenteel strijden voor de Herbstmeisterbokaal, maar zoals elk jaar worden er genoeg andere prijzen uitgereikt, waaronder de lelijkste Forwardiaan, de topscorer en de Niels Blokhuis-bokaal. Zorg dus dat je elke zondag weer je uiterste best doet en wie weet kop jij wel een van die waanzinnige prijzen binnen!

 

De evenementencommissie organiseert elk jaar weer het Huizentoernooi, het Panna-KO toernooi en vele andere evenementen! Lijkt het je leuk om de EVCIE te doen? Lever dan je interesse in via Voorzitter@GSAVVForward.nl

Heb je nog vragen met betrekking tot shirts, spelerspassen of andere zaken? Kom dan zondag voor of na je wedstrijd even naar de Bakelmat en zorg ervoor dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Three Cheers,

Sander Ossenkoppele
Voorzitter GSAVV Forward

Sponsoren

BultenPellinkhofSporthuis Winsum