Het vlaggenschip op titelkoers!

Het vlaggenschip op titelkoers!

Aanvoerder F1
16 april 2014
Kampioenschap

Op het moment van schrijven staat F1 fier aan kop in de Threede klasse C. Na winterstop werden de eerste wedstrijden van 2014 met een overwinning afgesloten. Uit bij Siddeburen werd eenvoudig met 0-3 gewonnen. Opvallend eenvoudig, Siddeburen had al bijna twee jaar niet had verloren op eigen veld. Het is duidelijk, F1 neemt dit seizoen alleen genoegen met het kampioenschap.  Hoe heeft F1 deze riante voorsprong verkregen en waarom is het momenteel dé te kloppen ploeg in 3C?

Het trainingskamp

Het successeizoen ‘13/’14 werd afgetrapt op West End. Na een relatief kort zomerreces stonden de selectiespelers te trappelen om weer tegen de lederen knikker te trappen. Twee enthousiaste Forwardianen, Nick Breukelman en Wouter van der Maat, hadden samen een mooi programma in elkaar geknutseld. Twee keer trainen en oefenen tegen Gronitas, om af te sluiten met een mooi feest op West End. Hier werd het fundament voor een mooi seizoen gelegd. De sfeer was top, de opkomst groot, de fiscus spinde er ook nog garen bij. De rest van de voorbereiding kon niet tippen aan dit eerste weekend, maar uiteindelijk stonden de mannen van trainer Van Strien gretig en fit aan de aftrap van de competitie.

Doelstelling

Ook werd er door DJ van Strien een bespreking gepland. Wat is dit jaar het doel en hoe gaan we dit bereiken? Zelf mikte hij op een top three klassering, en uiteindelijk het spelen van nacompetitie. Oud-voorzitter Valkenburg stond verontwaardigd op en vond dat F1 alleen voor het kampioenschap mocht gaan. Snel stonden Nick Breukelman en Jan Willem Donkerbroek op. De twee sloten zich naadloos aan bij de woorden van Valkenburg. Waarom denken jullie dat we kampioen moeten worden? Was de vraag die van Strien hen terecht stelde. Het jaar daarvoor was er immers niet eens nacompetitie gespeeld. Nog een jaar eerder wist F1 pas op de laatste speeldag degradatie voetbal te ontlopen. De uitleg van het Threetal was helder: ,,Wij hebben dit jaar de beste en breedste selectie van de hele competitie. Met een intact gebleven groep en een paar serieuze versterkingen doen we voor niemand onder.” ,,Duidelijk!” zei van Strien. ,,Dan is dat de doelstelling.”

Droomstart

De eerste wedstrijd werd nipt gewonnen. De tweede wedstrijd zou direct een kraker worden. Uit naar Helpman. Door velen getipt als de kampioen. Forward zette meteen haar woorden van de voorbereiding kracht bij: 1-5 winst. Helpman werd weggespeeld en de concurrentie was verrast. Zo’n ruime overwinning had niemand voorzien. Uiteindelijk wist F1 haar eerste tien competitie wedstrijden te winnen. Een unieke prestatie, 30 uit 10! Helaas werd er voor de winterstop toch verloren. Na het weekend van Kermesse mocht F1 op bezoek bij HSC. Je kop eraf schroeven en presteren gaan nog altijd niet hand in hand. Een week later werden er weer punten gemorst, ditmaal tegen ZFC Zuidlaren. Zal Forward gaan bezwijken onder de druk van de koppositie, was de vraag die veelvuldig werd gesteld. Op tweenul.nl, een gerenommeerde amateurvoetbal site, werd een artikel geplaatst. De auteur trok een parallel met een andere studentenvoetbalvereniging. Die ploeg had ooit een voorsprong van 13 punten uit handen gegeven. Nou gaan vergelijkingen met Forward altijd mank, Forward valt simpelweg niet te vergelijken. En dus won F1 de laatste wedstrijd voor de kerst afgetekend: 0-4 bij Gruno. En dus is het Vlaggenschip nog steeds hard op weg naar de Euroborg.

De Euroborg

Want opeens was daar de tweet van de algemeen directeur van FC Groningen: "Traditiegetrouw gaat het bestuur op bezoek bij Hans Nijland. Enerzijds om gezellig het reilen en zeilen van beide verenigingen te bespreken, maar ook om eventueel een groots studentenvoetbal toernooi op te zetten. Over dat laatste volgt ongetwijfeld meer. Terug weer naar F1. Kampioen worden in de Euroborg zou fantastisch zijn. En dus dienen deze jonge honden hun goede spel vast te houden."

Wat is het, dat F1 na wat mindere jaren opeens weer meestrijdt om het kampioenschap? Kunnen de gouden tijden uit midden jaren ’90 herhaald worden? Kan er na de promotie in 2009 ook een kampioenschap aan het palmares van Forward worden toegevoegd? We gaan het zien. We hebben er alle vertrouwen in. De nieuwe jongens hebben bewezen van grote waarde te zijn. De snor van Henk P. zorgt elke zondag nog steeds voor een opperbeste sfeer. De trainer heeft ondertussen zijn waarde ook bewezen en het collectief is uitstekend. We gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Forward aan het einde van dit seizoen een mooi kampioensfeest kan gaan vieren!

Three Cheers,

F1.

Sponsoren

Sporthuis WinsumWECRUITMENTPitchers Bardorstbavaria