Blog

Van de voorzitter: Roemeense Punani

PD
17 april 2014
Kampioenschap

Vanwaar deze titel, Roemeense Punani? Waarom niet uit Albanië, Transnistrië, Birma of Liechtenstein? Weet ik niet. Er moest toch een titel boven het stuk en het klinkt gewoon lekker. Het is een goede aandachtstrekker en daarnaast doet de titel een beroep op de verbeeldingskracht. Wat hebben Roemeense Punani dan in godsnaam met voetbal te maken? Geen idee.

Op 31 januari werd in China en in Groningen het Chinees Nieuwjaar ingeluid. Volgens de legenden was Nian (wat Nijjoar betekent) een mensetend roofdier in het oude China, dat ongemerkt huizen kon binnendringen. Het hele jaar verbleef Nian in de Hoornse Plas en kwam alleen bij overgang van Oud&Nieuw te voorschijn. Al gauw leerden de Chinezen dat Nian gevoelig was voor hard lawaai en de kleur rood, en ze verdreven hem met explosies, Chinese leeuwen en veelvuldig gebruik van de kleur rood in het huis. Deze gebruiken leiden tot de eerste nieuwjaarsvieringen. Gelukkig is er de laatste 111 jaar nooit een Forwardiaan door Nian opgegeten en het nog maar de vraag of hij nog leeft. Het bestuur was vergeten vuurwerk te regelen maar een Blauw Wit feest was het zeker. Ik heb zelden een dusdanig goed bezochten Nieuwjaarsborrel gezien. Alle teams waren meer dan vertegenwoordigd. Onder het thema “Forward gaat vrouwenvoetbal introduceren” had het bestuur een flink aantal reünisten naar Groningen gelokt. Om het thema wat luister bij te zetten had voorzitter Luciano de Vries, die zomers altijd “proppert” aan de Spaanse Costa’s, twee beukers uit zijn “propperteam” ingehuurd. Het had iets jippigs en deed mij denken aan een van de eerste erotische shows op televisie “Tutti Frutti”. In deze serie, die onder bezielende leiding van Hugo Egon Balder stond, maakte de rondborstige Monique Sluyter furore. Omdat beelden meer zeggen dan woorden raad ik je aan om even naar Youtube te gaan…. Mijn aversie tegen vrouwenvoetbal in de jaren negentig was in het vorig decennium al iets omgeslagen naar een iets positievere visie, maar als deze dames een voorbode zijn voor hoe het vrouwenvoetbal er de komende tien jaar uit gaat zien dan lijkt het mij prima om hier een potje tegen te spelen, en uiteraard zoals het Forward betaamt met de punt naar voren. Verder blijft Forward wat mij betreft een mannenbolwerk.

Toen Luciano de Vries zijn speech begon na een luid Three Cheers leek het erop dat niets een kampioenschap van F1 nog in de weg stond. Het vlaggenschip stond zover voor dat het bijna niet meer in te halen viel. Helaas lijkt de pap in de benen te zakken want op moment van schrijven is de voorsprong gereduceerd tot nul punten waarbij we nog 1 inhaalwedstrijd tegoed hebben. Als je de beste bent dan moet je het afmaken! Hoe vaak in je leven kun je geschiedenis schrijven? Hoe vaak in je leven kun je eeuwige roem vergaren? Denk aan die laatste wedstrijd met wel 1000 uitzinnige Forwardianen aan de zijkant! Denk aan die beslissende redding, pass en goal! Denk aan het feest dat wij met zijn allen gaan vieren! Denk aan alle vaten bier en het vele geluk! Denk aan die film waarop je wordt vereeuwigd. Denk aan alle vrouwen die je zullen begeren. Denk, droom, denk…… Genoeg gedacht…... Het is tijd om te doen! Noblesse Oblige! Train, train, train! Win win win! Word kampioen! Wij zullen het vieren. En het reünistenbestuur zorgt voor vuurwerk om de tegenstanders te verdrijven, meer bier dan je op kunt drinken en last but not least….Twee dampende bubbelbaden aan de zijkant. Vol met…….

Three Cheers,

PD

Sponsoren

Sporthuis WinsumWECRUITMENTPitchers Bardorstbavaria