Das Kut 07-09

Marthijs Wijngaarden
06 oktober 2014

Daar gingen we dan, onze eerste competitiewedstrijd in de 2e klasse. Met een gedeeltelijk nieuwe groep, maar vol zelfvertrouwen stapten we in de bus richting Grou, Friesland. Nadat de paspoortcontrole bij de douane aan de grens geen problemen opleverden, werd omstreeks 1three.00 uur het complex van de GAVC betreden. Ondergetekende voelde zich in de bus al niet zo top.

Na een duidelijke speech en normale warming-up, klonk om 14.three0 uur de fluit van de scheidsrechter en was het 2e klasse avontuur van de GSAVV Forward begonnen. De eerste helft ging gelijk op. GAVC had wat redelijke kansen en wij hadden wat redelijke kansen, maar gescoord werd er niet. Bij een 0-0 gingen we dus de rust in.

De tweede helft was nog geen vijf minuten oud of Maikel viel geblesseerd uit. Of het door Maikel kwam is uit onderzoek niet duidelijk naar voren gekomen, maar het vermoeden bestaat wel dat deze gebeurtenis en de daaropvolgende tegendoelpunten in causaal verband staan. Volgens het Artikel 333.3 (threehonderthreeenthreetigpuntthree) had GAVC volkomen rechtsgeldig gehandeld door de daaropvolgende doelpunten tot zich te eigenen. Dit omdat de GSAVV Forward een wanprestatie leverde.

Na ik meen de twee-nul moest ook Jdubbelyou geblesseerd het veld verlaten. Ondertussen bleef Forward een wanprestatie leveren en liep GAVC uit naar 4-0.

De eerste competitie wedstrijd in de 2e klasse werd pijnlijk verloren. Als Sjaak Polak een Forwardiaan was, zou hij na de wedstrijd tegen Omrop Viesland hebben gezegd: “Met de billen bloot en dan vol met de hand erop. Zo zou ik de eerst wedstijd van ons in de 2e klasse omschrijven.’’