Das Kut 15-09

Mark Gelling
06 oktober 2014

Nadat F1 de competitie was begonnen met een keiharde (overigens geflatteerde) 4-0 nederlaag op bezoek bij GAVC in Grou, stond afgelopen zondag de eerste thuiswedstrijd op het programma. Titelkandidaat Groninger Boys reisde af naar de Holy Grounds en trainer Van Strien nam, blakend van het vertrouwen,  plaats in de dug-out naast het nieuwe kunstgrasveld. Dat vertrouwen moet van korte duur zijn geweest. Binnen tien minuten leverde ondergetekende de bal zomaar in bij de linksbuiten van Groninger Boys die ongehinderd richting doel kon lopen om voor de 0-1 aan te tekenen.

Clichématige teksten als ‘dan loop je gelijk achter de feiten aan’ stapelden zich op en naarmate de wedstrijd vorderde werden de wolken grijzer en donkerder boven West End. Toen na 85 minuten de keiharde cijfers 1-6 op het scorebord stonden, en met de gedachten terug naar vorig seizoen toen ik maar liefst three keer de eindstand op 2-7 bepaalde, moest Groninger Boys nog een goal maken voor dit wederom kon gebeuren. Ik besloot onze gasten maar een handje te helpen door een voorzet vanaf links langs Jappie te tikken. Echter, vrij snel hierna floot de scheidsrechter af waardoor we met 1-7 de boot in gingen.

Onder het genot van een aantal pitchers ga je de wedstrijd evalueren en is een mogelijke oorzaak van mijn falen deze wedstrijd te herleiden uit een msn-gesprek dat ik de avond ervoor had met Tinus.