Blog

Waarde Forwardianen week 39

Sander Ossenkoppele
06 oktober 2014

Afgelopen weekend stonden er elf wedstrijden op het programma, acht daarvan werden verloren en slechts three gewonnen. Kortom, 21 September was Forward niet echt goed gezind. Echter, twee teams staan momenteel op kop door alle wedstrijden nog gewonnen te hebben. Dit zijn F5 en F11, chapeau voor deze mannen, daar kan menig Forwardiaan alleen maar jaloers op zijn.

Ook ons vlaggenschip moest afgelopen zondag aan het kortste eind trekken. F1 ging wederom met de GADO onder begeleiding van Hans Rispens naar Noordwolde in Friesland,  SV. Olyphia stond op het programma. Dat beide teams nog geen punt hadden gepakt maakte het direct des te spannender voor zowel Forward als Olympia. De laatste keer dat Forward tegen Olyphia speelde was onder leiding van Walter Waalderbos, beide wedstrijden werden gewonnen, maar toch mocht het niet baten. Zelfs met 2-3 winst in Noordwolde was Forward in het seizoen 2010/2011 gedegradeerd. Beide teams waren dit barmhartige seizoen zeker niet vergeten en voorafgaand van de wedstrijd was de nervositeit af te lezen op de koppies van beide ploegen. Forward speelde niet haar eigen combinatievoetbal en moest het sportpark helaas met een 4-1 verlies verlaten, de bus in bij Hans Rispens. De enige positieve aspecten van de wedstrijd waren op alfabetische volgorde: De grensrechter van Forward, Hans Rispens en de billen van Tinus.

Zondag was ook de dag van een klassieker, Feyenoord – Ajax stond namelijk op het programma. De beamer op west end deed uitstekend zijn werk en met een stuk of vijftig trouwe supporters werd er gekeken naar de wedstrijd. Feyenoord slaagde ondanks een ruime zestig procent balbezit er niet in om thuis de winst naar zich toe te trekken. De mannen uit 020 namen de punten mee naar Amsterdam. Groningen verloor van Utrecht, PSV won net als FC Twente, AZ en Willem II. De rest speelde allemaal gelijk.

Afgelopen week was ook de week van de rugnummers, zowel de mannen van F1 als van F7 hebben gestunt om hun rugnummers te verdienen. Naakte mannen, verre fietstochten, dobbels en rondjes rennen, alles werd uit de kast getrokken om ervoor te zorgen dat het juiste nummer bemachtigd werd. Beloftes van afgelopen jaar werden ingelost, zo hebben we een spits met een tepelpiercing en een aanvoerder met het forwardlogo getatoeëerd op zijn enkel. 

Het is ook alweer bijna tijd voor de algemene ledenvergadering op de kroeg! Vrijdag 10 Oktober  zal bestuur de Vries voor misschien wel de laatste keer de ALV leiden. Dus, Heb jij nog mooie moties, goede ideeën en kritische noten? Kom dan Jas-Das naar de ALV!

Ook dit jaar zal er weer een EVCIE gevraagd worden om een paar van de mooiste evenementen van GSAVV Forward te organiseren! Het huizenvoetbaltoernooi, Best of the rest-toernooi en het panna-KO toernooi zijn mooie voorbeelden van de door de EVCIE te organiseren evenementen. Deze groep zal geleid gaan worden door de praeses, heb jij zin om dat dit jaar te gaan doen? Meld je dan aan door een mail te sturen naar voorzitter@gsavvforward.nl.

Dan aanstaande zondag, met acht thuiswedstrijden op het programma en vele openstaande pitchers belooft het weer een spektakel te worden op de Holy Grounds. F1 ontvangt “gewoon in de” LAC Frisia die op haar beurt twee wedstrijden heeft gewonnen en een gelijk heeft gespeeld. Komt dus allen naar West End om onze ploegen aan te moedigen!

Three cheers,

Sander Ossenkoppele
Voorgesteld Voorzitter GSAVV Forward 2014/2015

Sponsoren

RabenhauptBultenPellinkhofSporthuis WinsumDeventrade