Blog

Waarde Forwardianen week 43

Sander Ossenkoppele
14 november 2014

Voor het allereerst dit seizoen was het rust op West End, er was namelijk een inhaalweekend waarbij in eerste instantie twee wedstrijden gespeeld zouden worden. Echter, afgelastingen zorgden voor een totaal aantal thuiswedstrijden van nul. Een verrassend warm herfstachtig weekend met meer activiteit op de zaterdag dan dat we normaal gesproken gewend zijn.

Ons vlaggenschip heeft op het moment van schrijven nog geen enkel punt weten te bemachtigen, zes wedstrijden en nul punten. Het vertrouwen is er niet minder om, we zien een tred waarbij de mannen van F1 zich steeds beter kunnen aanpassen aan het spel van de tweedeklassers. In de thuiswedstrijd tegen Wolvega op 12-10-2014 werd op het laatste moment toch nog gescoord door de Friezen, eindstand 2-3. Omstanders roemden de strijdlust van de studenten en een gelijkspel was zeker verdiend geweest. Door een beetje pech hier en daar zijn er dus nog geen punten behaald, echter ik heb nog het volste vertrouwen in onze mannen, zoals ook Thomas regelmatig zegt, we kunnen alleen omhoog.

Vrijdag 10 oktober stond zoals vele malen aangegeven de overdrachtsalv op de planning. Voor de laatste maal onder leiding van Bestuur De Vries, de jenever vloeide rijkelijk, mooie moties werden ingediend en belangrijke punten besproken. Een avond die ik persoonlijk niet snel ga vergeten, de rumoerige Mensa en de hevige discussies, maar voornamelijk het gedeelte waarbij wij als voorgesteld bestuur zonder het woordje ‘voorgesteld’ de ALV om acht uur in de ochtend verlieten. Bestuur De Vries heeft nu ook officieel plaatsgemaakt, mannen, onze dank aan jullie is groot, een jaar om niets anders dan trots op te zijn!

We kennen allemaal het moment van vorig jaar nog waarbij Forward meerdere nieuwskanalen wist te bereiken door een paar mannen op de eerstejaarsdag. Zo was er ook dit jaar een eerstejaarsdag, dit jaar op zaterdag 18 oktober. Een mooie opkomst van mannen die hun dassen graag wilden verdienen. Na een dag vol forwardkennis, voetbal en gekkigheid wisten plusminus veertig mannen het certificaat tot de das binnen te slepen. Er werd wederom een rugnummerstunt ingelost door onze eigen 6e jaars Wouter van Aanholt. Met liefde nam hij de bellyshots jee van meerdere mannen aanwezig. Op de kroeg zongen onze enthousiastelingen het “three cheers” met grote regelmaat luidkeels, wat voor een mooie schouwspel dasje-vechten zorgde. Forward won. Uiteraard. Al met al was de eerstejaarsdag wederom een geslaagde. Voor de mannen die er om welke reden dan ook niet bij konden zijn, vette pech maar volgend jaar weer een kans.

In de eredivisie gebeurde er weer van alles, FC Twente speelde gelijk tegen Ajax, terwijl PSV won van AZ. Helaas wist FC Groningen niet van Excelsior te winnen, zij speelden gelijk tegen elkaar. Twee plaatselijke derby’s waren beladen, zoals verwacht. De snelste penalty in de eredivisie ooit werd gegeven in de derby Heerenveen-Cambuur die gelijkspeelden tegen elkaar. Deventer won van Zwolle. Kortom, wederom een bewogen voetbalweekend voor de mannen op het hoogste Nederlandse niveau. De stand? PSV leidt, gevolgd door Ajax en een groepje subtoppers. Heracles staat onderaan.

Als we dan kijken naar aankomende week staan er zeven thuiswedstrijden op het programma. Forward 1 zal aantreden tegen SC Emmeloord, een club die niet onbekend is bij de mannen van F1. Zoek op Youtube op ‘rugnummerstunt Emmeloord’ en je ziet direct waarom. Het is de hoogste tijd voor de mannen van F1 om ervoor te zorgen dat de eerste punten binnengesleept worden. Met twee winsten en vier gelijke spelen aan de kant van Emmeloord zal dit geen gemakkelijke opgave worden. Three Cheers,

Sander Ossenkoppele
Voorzitter GSAVV Forward 2014/2015

Sponsoren

BultenPellinkhofSporthuis Winsum