Blog

Das Kut Forward - GRC Groningen

Nick Breukelman
27 februari 2015

DasKut Forward – GRC Groningen

Frank de Boer, Philip Cocu, Mario Balotelli, Zlatan Ibrahimovic, Clarence Seedorf, Cristiano Ronaldo, en dinsdag jl. nog: Lionel Messi. Sinds afgelopen zondag mag nog een speler zich voegen in dit rijtje namen: Nick Breukelman. Een mooie toevoeging aan een rijtje sierlijke spelers, spelers die ‘wat extra’s’ brengen, leiders in het veld. Niet verwonderlijk dus dat sinds kort ook de naam van Nick Breukelman op deze lijst staat. Wat deze spelers namelijk allemaal gemeen hebben is het missen van een penalty. De meest onderschatte kwaliteit die een speler kan hebben. Ik zal jullie proberen mee te nemen in het proces. Zodra de scheids fluit weet je al dat het je moment is. Natuurlijk zijn er dan direct de pogingen tot intimidatie van de tegenstanders. Alsmede een keeper die gek staat te doen in zijn hok, maar bovenal de striemende fluitconcerten die vanaf de tribune op je neerdalen. Je probeert ongeinteresseerd over te komen, mij krijgen ze niet klein. Grote spelers kun je ook niet klein krijgen. Die vertrouwen op hun eigen kwaliteiten, of zoals Pierre van Hooijdonk het mooi verwoordde: ‘’Ze vertrouwen op hun harde binnenkant’’. En zo kan het zijn dat ogenschijnlijk eenvoudig liefst 14 penalty’s op een rij hard tegen de touwen gejaagd werden. Elke penal die je scoort, kom je dichter bij je eerste misser. Een waarheid die door niemand ontkend kan worden.

22 Februari dus, gedenkwaardig op een droevige manier. Een goed begin van Forward tegen GRC. Vincent Stibbe zorgt voor de 1-0. Een dubieuze beslissing van de scheidsrechter om de 1-1 goed te keuren (er ging hands aan vooraf), luidde het onheil in. Een vernuftig 1-2’tje tussen de gebroeders Breukelman leverde een penalty op. Het resultaat ervan wordt op dit punt van schrijven bekend geacht. ‘Het omslagpunt’, zou Jan van Halst gezegd hebben indien hij als analist deze wedstrijd op zich had mogen nemen. Hierna werd er namelijk niet meer gedomineerd door Forward als ervoor. Rasoptimist Henk P. had overigens al gezien dat de poging van 11 meter zou mislukken, erg knap. Toto’s gaan invullen is mijn advies, grote bergen geld liggen op je te wachten. Enfin, GRC bleek te beschikken over een langere adem en kreeg met 3-1 iets meer dan het verdiende. Zo gaan wederom de complimenten naar Forward, maar de punten niet. Bij het uitreiken van de DasKut zei Sander Ossenkoppele: ‘’Deze das kun je krijgen voor het spelen van een belabberde wedstrijd, of het falen op een cruciaal moment.’’ Daar geeft ondergetekende hem gelijk in en steekt zodoende de hand in eigen boezem. Er is gefaald op een cruciaal moment, dan maakt het niet uit hoe er daarnaast gespeeld is. Voor de rest van het seizoen is er nog wel degelijk vertrouwen, maar dan zal er spoedig gewonnen moeten gaan worden.

NB

Sponsoren

BultenSporthuis Winsum