Blog

Beste Forwardianen week 13

Nijs Wienese
13 april 2015

Nu de lente in volle gang is komt ook de verjaardag van de aller oudste studentenvoetbal vereniging in zicht. Met de eerste twee zonovergoten weekenden van het jaar 2015 en het vlaggenschip dat steeds meer punten richting de Holy Grounds weet te brengen, belooft dit veel goeds voor het einde van dit competitiejaar. Zoals in de vorige Oude Schoen stond aangekondigd zullen wij als Diescommissie de komende 4 weken de Oude Schoen compleet verzorgen. Na de wekenlange voorbereiding op de aanstaande 112e dies én de succesvolle Super Sunday van afgelopen weekend konden wij niet wachten om met onze eigen Oude Schoen te beginnen!

Als student kom je nogal eens in een situatie terecht waarbij een, voor veel mensen, behoefte ineens in een levensbehoefte kan veranderen. Dit wordt in de wandelgangen ook wel een noodsituatie genoemd. De three hulpdiensten die ons land rijk zijn, staan altijd paraat om ons uit een noodsituatie te redden. De perceptie van een noodsituatie voor studenten en de hulpdiensten kan nogal verschillen. Voor ons zijn het dagelijks voorkomende noodsituaties voor anderen luxe problemen. Al met al een paar voorbeelden van zogenoemde noodsituaties, het ontbreken van koud bier, geen aansteker voor het ontsteken van de haard, een kaars, sigaret of sigaar; een niet naar Rhino/TD/Libo ruikende outfit, geen gewassen Forwardshirt op zondag morgen, schoeisel om niet op uit te glijden na de wedstrijd, een makkelijke brakke outfit, een scheermes vlak voordat je (schoon)ouders langskomen of een ideale vorm van tijdverdrijf om je kater te doen verdwijnen…

Tijdens borrels met reünisten ontdekten wij dat deze noodsituaties zich al voordoen sinds de oprichting op 1 april 1903. Hier moest verandering inkomen en binnen het thema ‘112, what is your emergenthree?’ zijn wij de 112e dies gaan organiseren. De afgelopen maanden hebben wij bovenstaande emergenthree’s meerdere malen geconstateerd. Voor al deze emergenthree’s hebben wij dan ook een oplossing gevonden!

Op elke trainingsavond en wedstrijddag is het mogelijk om op de Holy Grounds gadgets te bestellen die deze emergenthree’s kunnen voorkomen. Zo kan iedereen zich voorzien van een vlammetje, in de vorm van een echte Zippo, voor maar 27,- euro. ’s Morgens brak uit bed je onesie aantrekken om de rest van de dag brak te kunnen doorbrengen kan al vanaf 30,- euro. Nooit meer uitglijden op je gladde noppen tijdens een potje Beer Pong (Beer Pong set 12,50), in plaats daarvan een paar warme pantoffels met demping én extra grip voor maar 15,- euro ideaal voor na de wedstrijd of op en neer naar de supermarkt. Last but not least, het traditionele barbiersmes, de must have van elke man voor maar 50,- euro.

De 112e dies zal plaatsvinden op zaterdag 11 april. Wij zullen om 12.30 verzamelen voor GM 27 om vervolgens richting VV VMC Amicitia te vertrekken. Hier zullen wij een unieke combinatie van voetbal en hulpdiensten mee gaan maken. Op locatie zal de reünisten-ALV plaatsvinden, vervolgens zullen wij rond 17.30 terugkeren richting GM 27. Om 18:15 begint het avondprogramma in de Conversatie zaal van MVTVA Fides. Vanaf 19.03 wordt er gedineerd, gevolgd door een avond programma en jaarliederen. Na afloop is er natuurlijk de mogelijkheid om pasjes te maken in de Van der Rhijnst.

Zoals iedereen weet is het vlaggenschip vorig jaar gepromoveerd! Dit seizoen gaat het wat moeizaam, het vlaggenschip kan dan ook alle support goed gebruiken. De zondag na de dies, 12 april, spelen zij een zes punten wedstrijd thuis tegen MKV ’29. Kom dus op 12 april 14.30 uitbrakken op West End!

Inschrijven voor de dies of gadgets kan op West End. Het is ook mogelijk om je via forwarddies@gmail.com aan te melden. Vermeld hierbij je naam, telefoonnummer, IBAN rekeningnummer, gadgets die je wilt bestellen en of je aanwezig bent bij de dies. Meld je aan met je team en/of huis! Namens de dies commissie hopen wij jullie in groten getale aanwezig te zien. Vergeet niet je zwembroek mee te nemen!

Three Cheers,

Nijs Wienese
Praeses 112e Dies

Sponsoren

BultenSporthuis Winsum