Waarde Forwardianen

Waarde Forwardianen

Nijs Wienese
02 november 2015
Algemeen

Waarde Forwardianen, 

Het waren twee bijzondere weken. Voor het eerst sinds 1984 wist het Nederlands elftal zich niet te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap voetbal. Na een dramatische kwalificatie reeks waarin de oranje leeuwen werden uitgeschakeld, werd het zooitje ongeregeld in de armen van huidig bondscoach Danny Blind gegooid. Ondanks dat wij afhankelijk waren van het Turkse elftal wist hij ze niet aan het voetballen te krijgen. Kortom een bijzonder slechte prestatie van het vlaggenschip van ons kikkerlandje… Echter geeft dit ook hoop! Onder leiding van Rinus Michels wist Nederland zich niet te kwalificeren voor het EK van ‘84. In de beslissingswedstrijd, die ging om doelsaldo, vernederde Spanje op miraculeuze wijze het elftal van Malta met 12-1 waardoor La Selección precies genoeg wist te scoren om het doelsaldo positiever dan dat van Nederland te krijgen. Voor de beste voetbalcoach aller tijden verschrikkelijk natuurlijk. Graag zou ik Danny Blind als opvolger van Michels zien. 4 jaar later wist Rinus Michels de mannen van Oranje op geweldige wijze Europees kampioen te maken. Een ongeëvenaarde prestatie die voor ons, Forwardianen, bij herhaling een meer dan goede reden zou zijn om een three daags feest te organiseren op de Holy Grounds. Voor alsnog is dat een ver van ons bed show, zelfs de lang studeerder zal er tegenwoordig goed zijn best voor moeten doen om in ieder geval nog 7 jaar in de stad te zitten. Met de verhoogde studie druk is het verloop van leden groeiende en zijn er een aantal teams nog steeds zoekende naar de ideale pinch-hitter of vaste kracht voor zijn team. Ken je iemand die misschien wel wil voetballen, trek hem mee naar de training of wedstrijd en laat hem de sfeer van West End proeven! Forward doet het goed, de opstart problemen ebben weg en steeds meer teams beginnen goed tot uitmuntend te voetballen. Zelfs meerdere penalties tegen in de laatste vijf minuten krijgt onder andere F5 niet klein. Zij wisten net als F14 de punten mee naar huis te nemen ondanks een ontzettend beladen pot. Voorbeeld voor velen is het vlaggenschip, ondanks een moeizame start spelen ze nu de sterren van de hemel en gaan zij aan kop! Let op! Vergeet niet op tijd te aclotiveren! Voorkom een boete en aclotiveer zo snel mogelijk! Na de ALV van vrijdag 9 oktober zijn wij, als bestuur ‘15/’16, dan eindelijk ingehamerd. Iets waar we met zijn allen ontzettend naar uitkeken. De ALV was traditie getrouw een keurige zit die eindigde met ‘het badje’ voor een enkeling. Met het motto ‘een voor allen, allen voor een’ in ons achterhoofd verheugden wij ons op de bindingsdag van het bestuur. Met een 7-gangen diner en de huiswijnen van de Librije werd er door het bestuur gefilosofeerd over het leven en de ideale samenstelling van studeren en voetballen. Al met al een ontzettend geslaagde avond met nog een mooie dag in het voorruitzicht. De allereerste mannendag van de GSRC en de GSAVV was een daverend succes, de zuivere tonen van de doedelzak en het gejoel van de supporters was een voorbode op een avond die nog veel prachtige gebeurtenissen heeft voort gebracht. De rugby zette de sfeer er direct goed in door meerdere al dan niet ongezellige spellen op te zetten. Het varken aan het spit was verschrikkelijk snel op waarna de kop een eervol plekje op het Zernike complex wist te krijgen en zanger Richard wist de sfeer tot ongekende hoogte te brengen. Als afsluiting van een prachtige dag was er een aantal vrouwtjes van lichte zeden ingevlogen vanuit Rotterdam die menig Forwardiaan en Rugbyer op zijn plaats wisten te zetten. Al met al een geweldige dag die zeker voor herhaling vatbaar is! Na deze periode waarin het goud gele genotsdrankje rijkelijk vloeide zijn we in de eerste tentamen periode van studiejaar 2015/2016 beland. De komende weken zullen velen van ons druk zijn met studeren, de trainingen zullen desondanks gewoon doorgaan! Maak je hoofd lekker leeg en trap tegen die lederen knikker. Fris in de banken neem je eenmaal meer op en uitwaaien na een duffe dag UB is nooit verkeerd. 

Three Cheers! 
Nijs Wienese Voorzitter GSAVV Forward ‘15/’16

Sponsoren

Sporthuis WinsumPitchers Bardorstshirt a la minugtebavaria