Duurzame game voor duurzame energie

Duurzame game voor duurzame energie

24 mei 2018

Een digitaal spel waarmee je kunt ontdekken hoe duurzame energie in de omgeving kan worden opgewekt. Het klinkt misschien nog een beetje als een toekomstbeeld, maar dankzij de provincie Groningen is dit er misschien wel sneller dan gedacht.

We Energy Game

Begin april bespraken de Provinciale Staten van Groningen hoe alle inwoners van de provincie beter mee kunnen praten over het aanleggen van bijvoorbeeld zonneparken en windmolens in hun omgeving. De ChristenUnie had nog een extra initiatief: naast de bijeenkomsten die worden georganiseerd wil de partij ook dat bewoners betrokken worden door middel van een nog te ontwikkelen game door de Hanzehogeschool. Deze game gaat de We Energy Game heten.

De We Energy Game is een spel waarbij geprobeerd wordt om je eigen dorp of stad van voldoende, betaalbare en duurzame energie te voorzien. Het vinden van een optimale balans tussen het milieu, de energielevering en de belangen van de omwonenden is de uitdaging.

ChristenUnie-Statenlid Geijtenbeek zegt hierover: “De energietransitie zal voor veel Groningers gevolgen hebben. Daarom moeten ook zoveel mogelijk Groningers kunnen meedenken. Met de ontwikkeling van het spel kunnen alle Groningers ook thuis op de bank ontdekken wat energietransitie in hun omgeving betekenen kan.”

Duurzame energie vergelijken

Als je als Groninger duurzame energie wil vergelijken kan je het best terecht op EasySwitch.nl. Deze website vergelijkt energiecontracten op basis van prijs, duurzaamheid, service en looptijd. Dankzij Easyswitch.nl is energie vergelijken een fluitje van een cent. Er is bijna geen gemakkelijkere manier om in zo’n korte tijd honderden euro’s te besparen. Het kiezen van een nieuw energiecontract is ook het perfect moment om te kiezen voor een groen energiecontract. Overstappen energie is dus niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Sponsoren

Sporthuis WinsumWECRUITMENTPitchers Barshirt a la minugtebavaria