Groningen goedkoopste stad voor autoverzekering

Groningen goedkoopste stad voor autoverzekering

17 mei 2018

Er zijn flinke verschillen in maandelijkse premies van autoverzekeringen. In Groningen ben je het goedkoopst af en in Maastricht betaal je het meest.
Je premie wordt bepaald door onder andere je leeftijd, postcode, schadevrije jaren, aantal gereden kilometers per jaar en gewenst type verzekering (WA, WA+ of all risk). Verzekeraars hanteren echter niet allemaal dezelfde voorwaarden, dus het is zinvol om de verschillende autoverzekeraars met elkaar te vergelijken. Op Overstappen.nl is het binnen paar minuten kristalhelder of overstappen op een goedkope autoverzekering zin heeft, en heel vaak betaal je te veel.

Onderzoek
De premies in alle provinciehoofdsteden van Nederland (plus Amsterdam) zijn onderzocht. Er is voor drie fictieve bestuurders gekeken in welke stad de autoverzekeringen het goedkoopste zijn. De drie fictieve bestuurders verschillenden in leeftijd (25, 40 en 70 jaar), schadevrije jaren (5,15,30 jaar) en autotype (Volkswagen Golf, Volvo V70, Toyota Yaris). De resultaten zijn behoorlijk groot gebleken.

Grote verschillen
Er kwamen flinke verschillen naar voren. In Maastricht ben je het slechtste af. Een WA, WA+ of allriskverzekering maakte niet uit, het scheelt wel 6 euro per maand (72 euro per jaar) met grote steden in het noorden van het land. Het duidelijke hogere percentage diefstallen in Limburg verklaart de hoge premies in Maastricht. Enkele jaren geleden stond Maastricht nog zesde in de ranking, maar door forse premiestijgingen is ze de duurste stad van Nederland geworden.

Goedkoop in Groningen
In het noorden van het land ben je duidelijk goedkoper af dan in Limburg en de randstad. Groningen is de goedkoopste maar ook Assen is niet duur voor de jongere chauffeurs.
Het onderzoek over de premies van autoverzekeringen bewijst wel dat er tussen de verschillende autoverzekeraars grote verschillen kunnen zitten. Daar kan jij van profiteren. Met een klein beetje inspanning bespaar je flink. Op Overstappen.nl je autoverzekering afsluiten helpt daarbij. Ook voor het verschil in de dekkingen en vragen kan je hier altijd terecht.

Sponsoren

Sporthuis WinsumWECRUITMENTPitchers Barshirt a la minugtebavaria