Woordje van de Voorzitter (Maart 2021)

Woordje van de Voorzitter (Maart 2021)

15 maart 2021

Woordje van de Voorzitter

Er is licht aan het einde van de tunnel! Mark Rutte en de zijnen hebben besloten dat iedereen tot 27 jaar weer buiten mag sporten in teamverband. En niet alleen dat; zelfs de 1.5 meter regel geldt niet tijdens die trainingen. Uiteraard is het een dikke middelvinger naar iedereen van 27 jaar en ouder, maar bij GSAVV Forward heeft slechts een enkeling die leeftijd reeds bereikt. Hoewel het competitievoetbal eruit is gegooid, geeft dit besluit de burger weer moed!

Afijn, als ik eerlijk ben, het besluit is niet meer dan een wassen neus. Bij de minste of geringste stijging in het aantal Corona-besmettingen duikt het kabinet bang in elkaar en gooit het alle trainingen er zo weer uit. Maar, voor nu, is dit topnieuws! Het is namelijk sinds oktober wederom een bijzonder saaie tijd. Het werd de laatste weken wel enigszins opgefleurd door de geweldige plaat van good old Hans Teeuwen & Bjorgen ‘’Lockdown Lul’’. Want, zoals Hans meermaals prachtig verwoordt, ‘’Wat moet je met je lul in de lockdown?’’. Hans zegt zelf dat het de enige vriend is die je nog een hand mag geven en in z’n gezicht mag spugen. Ik hoop van ganser harte dat er toch meerdere vrouwen jullie jongeheer een hand hebben gegeven en bij voorkeur ook in z’n gezicht hebben gespuugd, want het is belangrijk toch seksueel actief te blijven in deze barre tijden. Iets in mij zegt dat dat jullie wel gelukt is, want Corona wordt in Groningen toch anders beleefd dan elders in het land. Zonder boete thuiskomen na huisfeestjes voor 04.30 is verworden tot een sport en maximaal twee mensen thuis ontvangen wordt hier geïnterpreteerd als maximaal tweehonderd. Desalniettemin kunnen wij niet wachten totdat de Poele- en Peperstraat weer opengaan, en ook de zondag afsluiten op de hockey wordt node gemist. Wat is er leuker dan om 23.00 op zondag aan te komen kakken bij de hockey en de verbaasde blikken van iedereen daar te aanschouwen? Iedere zondag weer blijkt dat het tempootje bij de Voorwaarts toch iets hoger licht dan bij onze keurige overburen. Daarop inhakend; wie hebben augustus vorig jaar de dug-outs daar gebruikt als openbare toiletten? Jullie worden tot op de dag van vandaag gezocht.

Ik merk dat ik enigszins afdwaal. Het belangrijkste nieuws naast het feit dat er weer getraind mag worden, is dat er vanaf heden de mogelijkheid is voor teams van Forward om onderling wedstrijden te kunnen spelen. Mochten jullie daar interesse in hebben, laat dit weten aan Timo Johan Groos (+31637291911)! Dan kunnen wij het doorspelen aan de ACLO. Ik kreeg ook veel vragen omtrent de schaduwcompetitie die VVK gaat organiseren. Voor nu is dat plan een halt toegeroepen, omdat wedstrijden tussen teams van verschillende clubs nog niet zijn toegestaan. Als er verandering in komt, laten wij dat direct weten. De KNVB is voornemens vanaf medio april eventueel te beginnen met een Regio Cup; het lijdt geen twijfel dat ook dit plan valt of staat bij verscherping/versoepeling van de maatregelen. Dan een huishoudelijke mededeling voor alle Forwardianen die op eigen houtje met een kratje bier het veld betreden! Ik voel jullie, maar kom bij voorkeur niet met kratjes bier naar Westend (drink met alle liefde van tevoren thuis een kistje). Bovendien: buiten de voor ieder team aangewezen tijdstippen is het niet toegestaan om met je team te trainen op een van de velden. Houd je hier alsjeblieft aan! Voor nu resten mij nog twee dingen:

  1. Geniet van de trainingen!
  2. Voor iedereen die van plan is RECHTS van D66 te stemmen: 17 maart kan je naar de stembus! Vergeet dit niet!

Voor iedereen die van plan is LINKS van D66 te stemmen: blijf die dag vooral thuis!

Voor alle D66’ers: tsja, het is het net niet.

Three Cheers,

 

Bart Breman

Sponsoren

Sporthuis WinsumWECRUITMENTPitchers Barshirt a la minugtebavaria