Blog

Woordje van de Voorzitter (Mei 2021)

11 mei 2021

Woordje van de voorzitter

 

De afgelopen weken stonden voor menig Forwardiaan in het teken van het ‘Best of the Rest’-toernooi. Met uitzondering van F1 en F2 namen alle Forward-teams deel aan deze mini-competitie. In twee poules, een met zes en een met vijf teams, stootten de nummers 1 en 2 van beide poules door naar de halve finale. Uiteindelijk wist F6 te winnen van F4 en F7 van F8. De finale vindt plaats op een nader te noemen dag. Houd hiervoor de Instagram-pagina in de gaten. Zoals eerder genoemd, krijgt het winnende team een fust cadeau van het bestuur. Dit fust mag opgezopen worden op Westend!

Er gebeurde uiteraard meer tijdens het ‘Best of the Rest’-toernooi. Vooraf werd Forward 9 gesplitst in twee aparte ploegen, tijdens dit proces is blijkbaar geen moment gekeken naar de kwaliteit van spelers, want Forward 9 team 2 verloor alles en scoorde slechts één goal in vier wedstrijden. Dat is dus een luttele goal in 280 minuten voetbal. Forward 9 team 2 verloor zelfs van F12, een team dat, houd je vast, maar liefst 29 doelpunten heeft moeten incasseren in vier wedstrijden. In diezelfde poule eindigde F8 ongenaakbaar bovenaan, met 10 punten uit vier wedstrijden.

In de andere poule was het tot op de laatste speeldag spannend wat betreft de bovenste twee plekken. Zowel F6 als F7 konden uiteindelijk 12 punten uit 5 potjes overleggen, maar F6 was spekkoper met een iets beter doelsaldo. Eenieder die ook maar een beetje een bal kon raken uit Forward 9 is naar Forward 9 team 1 verkast, want zij deden het keurig met 10 punten uit vijf potjes. Ook in deze poule was er een dissonant; F11 behaalde geen enkel punt en kreeg 20 goals tegen in, je raadt het al, vijf wedstrijden. Dan over naar de meest opvallende uitslagen van het toernooi. Op zondag 28 maart besloot het gehele team van F12 te vergeten dat je bij voetbal ook moet verdedigen; het verloor met 13-4(!) van F10. Op zondag 18 april wist F12 zichzelf te overtreffen met een nog slechtere uitslag; met 12-2 de boot in tegen F4. Om nogmaals even in perspectief te plaatsen hoe weinig Forward 9 team 2 ervan kan; F12 is hetzelfde team dat Forward 9 team 2 dik verdiend met 2-0 aan de kant zette. Deze vreemde uitslagen waren uitzonderingen op de regel. Over de gehele lijn waren de wedstrijden redelijk competitief. Althans, zo competitief als je van een club als Forward tussen teams onderling mag verwachten.

Naast het ‘Best of the Rest’-toernooi, is er meer nieuws te melden. Trainer Gert-Jan van Dijken besloot na ruim three jaar een punt te zetten achter zijn trainersschap van Forward 1. Hij verkast naar de absolute grootmacht Wilper Boys. Wilper Boys komt uit in dezelfde klasse als Forward 1. Ik kan nu al ruiken dat er in ieder geval twee wedstrijden zullen zijn volgend jaar waarin wij de messen slepen. Alle gekheid op een stokje: Gert-Jan, bedankt voor de mooie jaren en wij wensen jou alle succes bij Wilper Boys!

De voorbije weken zijn wij als bestuur hard op zoek gegaan naar een waardig vervanger en die hebben wij gevonden. Jorrit Smink is de naam. Jorrit had zoveel zin om Forward 1 te komen coachen/trainen dat hij daarvoor zelfs komt emigreren vanuit Chili. In Chili is Jorrit scout, trainer en sportjournalist geweest. Ook in Nederland heeft Jorrit geruime ervaring binnen de voetballerij. Alle succes toegewenst Jorrit en hopelijk sluit je ook vaak aan in de threede helft!

Met de versoepelingen in het vooruitzicht bestaat de kans dat er binnenkort weer een biertje, of 20, gedronken kan worden op Westend. Houd hiervoor wederom het Instagram-paginaatje in de gaten. Voor nu: Three Cheers!

 

Bart Breman

Sponsoren

Sporthuis WinsumWECRUITMENT