Blog

Vooruitblik Actief 1 - Forward 1

Gijs Overbeek, student journalistiek
01 juni 2022
Kampioenschap

FORWARD LIKT LETTERLIJK ZIJN WONDEN

Forward likt deze dagen letterlijk zijn wonden. Afgelopen zondag werd terecht verloren van SVZ en nog erger dan de uitslag (1-3) is de blessuregolf die de vriendelijke studentenclub heeft getroffen. Vier spelers hinken sinds dat duel.

Dinsdag was er dus maar een klein groepje van twaalf spelers aan het trainen. Bart Breman en Jesse Goeree kampen met enkelblessures, terwijl Brian Magnus (volgens een anoniem bestuurslid de Arjen Robben van Forward) met een rug- of bilblessure kampt. “De fysiotherapeut is dat aan het onderzoeken.” 

Tobias Buis, die tegen SVZ vroeg uitviel, lijkt de beslissende wedstrijd tegen Actief sowieso niet te halen. Dat geldt ook voor Alex van Muiswinkel, die tegen HSC geblesseerd raakte. En natuurlijk voor de al langer geblesseerde watervlugge Bart Leonard (kruisband). Jelle Nolet, die een aantal maanden geleden uitstekend in vorm was, is er daarnaast ook alweer een maand uit met een kuitblessure.

De twaalf spelers die er wel zijn trainen niet al te zwaar, aangezien coach Jorrit Smink geen verdere problemen wil (over Smink later deze week meer). Er wordt een rondo gedaan en afgewerkt en na een uur en een kwartier staat het groepje alweer in de kantine. Daar blikt een aantal spelers vooruit op de wedstrijd.

Spits Max van Schaik zegt dat het team veel respect voor Actief heeft. “Het is een goede ploeg. We wonnen thuis met 4-2, maar dat was ook heel gelijkwaardig. We zullen allemaal top moeten zijn om kans te maken. Wat ik wel een voordeel vind is dat we moeten winnen. Op een gelijkspel spelen brengt je uiteindelijk alleen maar aan het twijfelen.”

De meeste spelers zien Actief ook als favoriet. “Ze spelen thuis, hebben niet voor niets twee punten meer en wij zitten even in een dip. We moeten hopen dat ze niet met de druk om kunnen gaan. En wij moeten een topdag hebben.”

Donderdag traint Forward verder in de richting naar dit nu al historische duel. 

Sponsoren

Sporthuis WinsumWECRUITMENT