Blog

GSAVV FORWARD KAMPIOEN!!!

08 juni 2022
Kampioenschap

Voor de samenvatting van de wedstrijd, bekijk: https://www.rtvdrenthe.nl/sport/14716079/actief-moet-titel-aan-luidruchtige-studenten-laten

In een weergaloze wedstrijd tegen Actief (0-1) is Forward 1 kampioen geworden van de derde klasse B regio Noord. Brian Magnus maakte het enige doelpunt na prachtige acties van Marnix Metus, Matthijs Gerbranda, Buys van Noort en opnieuw Matthijs.

Het vlaggeschip werd ongelooflijk goed gesteund door meer dan 400 luidruchtige fans, die er voor zorgden dat Forward in wezen een thuiswedstrijd speelde. Hoewel er wellicht meer toeschouwers met een Actief hart waren, bleken die volledig kansloos tegen het enthousiasme van de goed geklede Forward fans.

“De fans waren ongelooflijk, wellicht zelfs doorslaggevend,” zei de winnende trainer Jorrit Smink na afloop. “Dit is waanzinnig goed geregeld door het bestuur en ook het vorige bestuur, die er alles aan hebben gedaan om mensen te motiveren om te komen. Welke amateurclub komt nou met met meer dan 400 man naar een uitwedstrijd? En al helemaal in de derde klasse! Deze club is nog unieker dan ik dacht.”

Ook Diederik Russchen beaamde dat. “Het publiek was zo fantastisch. Alles wat we goed deden werd met gejuich beloond. Dat is enorm motiverend.” De uitblinkende verdediger ging zelfs nog verder: “wij kregen gewoon het gevoel dat we alleen maar konden winnen.”

Dat deed Forward dan ook en eigenlijk vrij probleemloos, al zal de uitslag anders doen vermoeden. “We hebben geen kans weggegeven.” Aldus Tom Zweep. "Achterin stond het natuurlijk perfect. Dus voor het middenveld en de aanval is het dan lekker voetballen. Eigenlijk creëerde Hugo Breman de enige kans voor Actief.”

De aanvoerder was inderdaad met een moment van gemakzucht door een te korte terugspeelbal verantwoordelijk voor een bijna kans van de thuisploeg. “Mijn hard stond drie seconden stil,” zei the captain na afloop. “Gelukkig was Sake er net op tijd bij en was Diederik er nog om het te herstellen.”

En wat nog meer? Voor Actief niets. Forward was gewoon veel dominanter en zorgde er zelfs voor dat er totaal geen slotoffensief kwam, overigens mede dankzij Hugo die de kopsterke aanvoerder van Actief volledig de baas was. Verder stond rechtsback Reinder Bruin als vanouds top te spelen en was het aanvallende deel van het middenveld met Tobias Buis en Matthijs Gerbanda gewoon te goed voor de thuisploeg.

Matthijs had het hele seizoen enkel linksback gespeeld en was de verrassing in de opstelling en speelwijze. “Ik heb uren met onze topscout Huib Hanekamp koffie gedronken,” zei coach Smink. “We hebben Actief tot in detail doorgenomen en na alle info van Huib was het eigenlijk alleen maar alsof ik als spits een voorzetje van Messi hoefde binnen te werken. Huib is het hele seizoen super belangrijk geweest voor ons. Deze keer was dat vanaf de bank.”

Op die bank zaten nog twee spelers die deze wedstrijd niet werden gebruikt. Dat waren Hessel Peters en Thijs Oldenhof. Beide spelers waren in de thuiswedstrijd tegen Actief (4-2 winst) nog basisspelers. Hessel was als keeper in menig wedstrijd sowieso belangrijk dit seizoen, terwijl Thijs reservebeurten afwisselde met basisplaatsen, om vervolgens op vakantie te gaan en weer op de bank te komen.

Hoe dan ook, voorin werd hard werken afgewisseld met goede acties. Brian Magnus bleek opnieuw balvast te zijn en had de frivole Bart Breman en Marnix Metus naast zich. “Bart werkte harder dan hij ooit heeft gedaan,” zei Smink. “Meestal is hij nog wat beslissender, maar zijn loopacties zorgden wel voor de ruimte waaruit ons doelpunt ontstond.”

De volledige aanval werd overigens moegestreden gewisseld. Nadat eerder Tomas Butz in het veld kwam voor Reinder (kuitproblemen) en Matthijs daardoor een linie terug schoof, werd de grip op Actief door Butz hersteld. Daarna kwam Jesse Goeree voor Bart. Goeree: “Het was voor de trainer maar goed dat we wonnen, hoe kun je mij passeren.” 

Om het af te maken kwamen nog Thomas Gelling (voor Marnix) en Max van Schaik (voor Brian, die even daarvoor nog de paal had geraakt). In de stromende regen streden zij tot het laatste fluitsignaal, hoewel: Max moest er in de blessuretijd vanaf met rood na twee keer geel wegens spelbederf. Dankzij de regen werd verder duidelijk dat Max niet aan wet t-shirt parties moet meedoen voorlopig.

Gelukkig maakte het niet veel uit, want een minuut later kon Forward eindelijk samen met het uitzinnige publiek de titel vieren in de middencirkel. Daarin uiteraard ook de geblesseerde Alex van Muiswinkel die met zijn goal uit tegen SVZ in de eerste wedstrijd de titeljacht in gang zette en de overige selectieleden die er (door blessures) niet bij waren: Bart Leonard, Jelle Nolet, Sander x en de altijd vrolijke likeur CEO Geerben Bleker.

 

Moge de feesten nog lang doorgaan!

 

3 cheers!

 

De foto's volgen nog!

 

Sponsoren

BultenSporthuis Winsum